Roosters udødelige aborre, hånd udformet Weathervanes

Weathervane er oftest opfattes som en metal hane på toppen af en stald, der peger i retning af blæser vinden. Det er en weathervane punkt i retning af oprindelsen af vinden. Et kompas rose er fastsat under den hane og peger i retning af de otte kardinalpunkter jordens. Nord, syd, øst, vest og fire i betweens. Engang så længe siden, man mente at vindene var guder og i den gamle tid, flag blev brugt til at fortælle bueskytter retning af igangværende vinden. Sigter mod vinden i bueskydning og til fordel for vinden i sejlads er vigtige ting for civilisationer på deres fødsel.

En genius astronom og arkitekt fra Grækenland bygget den ældste weathervane fra disse myter og legender, at udødeliggøre dem i sten og bronze. Det var mere end 2000 år siden, men bare en lille smule over en tusind år siden, hanen blev en udødeliggjort skulpturen på toppen af kupler og kupler i hele verden i Christenheden, da paven, til ære for Apostlen Peter , hver kirke bør have en hane weathervane at minde tilhængere. I Lukas 22:34 på den sidste nadver, Kristus-profetier, som Peter vil benægtede han tilhænger eller endda ved, hvem Jesus er præcis tre gange, før hanen vil krage, og som han benægter for tredje gang nat, rooster krager. Det hellige romerske rige af kirken bestået dette arven videre og påvirket kultur verden. Selv den metal arbejder vikinger ville håndværk weathervanes af haner, både af åndelig samt kunstneriske grunde.

Lige siden den allerførste Havmand kriger weathervane kendt som en Triton. Omhyggelig udsmeltning eller opblødning af forskellige metaller holdes ved en konstant temperatur mens blandet med andre elementer, bankede, modelleret i våben og udformet. Weathervanes har været lavet i hånden. Hænderne på en metalarbejder er normalt kursus og hård, fra ild og gløder i den blæser forge. Bølger ville blive brugt til at opvarme råmateriale (bronze, kobber, jern, stjæle, sølv, guld…) eller en kombination af råvarer, så længe forge ikke længere var nødvendigt. Men indtil i dag, smedje og ambolt som anvendes af smede til at forme og skære den generelle form og ønskede balance i en weathervane.

Sculpting en weathervane men kan når formet, være en af de mest detaljerede og subtilt elegante aspekter af kunst. Det tager en masse tid og energi til at forme et stykke solid metal i en detaljeret figur, og medmindre et smith har disse færdigheder, han eller hun vil bruge store dele af deres tid på det. Metal skulptur i fine detaljerede mejsling arbejde er begrænset til kun nogle dyrebare, og dem i Amerika, at gøre det forsvinder langsomt. En af de største metalbearbejdning artesisk af 1900-tallet sagt mange gange før afgang fra denne verden; “Mine er kunsten at dinosaur, vil jeg ikke have min søn lære den.” – Grizzly Lee Burton i Portland, Oregon Highland spil, mens smedning en skotsk sværd.

Weathervane derfor er en præmie besiddelse. Weathervane er en besiddelse udformet af menneskehånd med følelser. Weathervanes er et symbol på en tid, hvor tingene var enklere og langt mindre stressende, end de er blevet i det 21. Det fredelige liv på en gård synes at gøre livet lidt langsommere. Selvom tiden stadig går, solen står op og sæt, hanen er udødeliggjort på hustage af kirker, som stalde og hjem som en påmindelse om fred og harmoni, der af forgangne tider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.